klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Saturday, November 6, 2010

convo part finale: outdoor photoshoot

Baik. Ni part akhir. Lpas ni tak cerita pasal convo dah. Kalau ikutkan angan-angan aku dulu, aku nak wat photobook batch aku. Tapi memandangkan ramai yang dah kerja and susah nak setkan hari photoshoot, ditambah lagi dengan last minute punye plan, so tak tercapai la angan-angan aku tu.

So aku just contact dalam 7-8 orang member untuk jayakan photoshoot ni. Alang-alang nak pulangkan robe, boleh la tangkap gambar sama-sama dulu. Tapi a few days prior to the photoshoot day, aku belum dapat cari photographer lagi. Masing-masing ada job. At last dapat gak aku pujuk sorang member untuk jadi photographer. Kebetulan dia pun dah lama tak pegang camera sebab di dah jual nikon D1 dia. So disebabkan tangan dia dah gatal, dia setuju untuk jadi photographer kitorang. TQ afif~ =)

So ni la sedikit-sebanyak gambar photoshoot tu ;)


Saje mengarut jap =p

Nazihah 'convo'

Macam dia pulak yang convo.

Ewah-ewah~

Amek ko~

Akhirnye mengaku jua~

Layankan aje la~

Ni kalo student dia tengok ni, jatuh saham. Kui3~ =p

Senyuman ala-ala Datuk K

Dari bawah, lubang hidung kelihatan~

Kak Suwaibah & her son, Adam.

Ilmam & his family.

Hentam je la~

Blakon xleh blah...wat gaye kumpulan nasyid...hoho~ =p

Baling~

Ni bukan kantoi berdua-duaan yek~

Kungfu Tangan Buddha

Kanak-kanak riang~

Tetiba jadi serius bila bergambar dengan aweks econs =p

Cliche....baling mortar board & tangga besar

Tajuk lagu band Death Cab for Cutie

Cubaan bermain dengan curve.

Pasangan suami isteri muda.

Kat gate UIA

Ade kembar rupenye aku ni...huhu~

Muhaimin kembar tiga~

Multiple me~

Si kembar 3 bermain-main

Masing-masing jumpe kembar masing-masing

Acap takde sebab time ni dia tengah busy bersembang ngan awek ALLHS.

Kage bushin no jutsu.

Afif - the photographer



Baiklah. Dah nak muntah tengok gambar convo? Haha...ok...ok...Maka dengan ini berakhirlah siri entry-entry convo. Takde dah lepas ni. Daaa~ ;)

19 comments:

3p4h said...

Rajin tul ko wat gmbr multiple person tu... Memang btul2 gnakan masa utk shoot n edit gmbr je eh? He5...

p/s: Deck tu sape pny sbnrnya? Kau ke? Hehe.

NiNa' said...

stylo ye cikgu tu....

manueng said...

xde la spent mase lama sgt pun...wat asal jd je...huhu...

p/s: deck? skate board ke? bukan aku nye...afif si photographer tu nye...bru lg...dia bli skateboard tu sehari b4 shooting ni...aku mane pandai men...trauma sbb dulu time kecik pnah nak try men pastu jatuh tjelepuk ke lantai...trus xnak dah...huhu;)

manueng said...

nina': haah...mmg stylo...dah la pawer...org len abeskan degree engineering amek mase 4taon...dia wat dlm mase 3taon je...hoho~

Anonymous said...

Lepas ni kembar suma tu angkat sorang dan campak sorang drpd kembar nya ke udara dan amik gambar aksi tersebut...

heheh... hebat skill photoshop awk ;-)

-> Hadi Affendy

P.S: tima kasih krn folowed my blog :-)

Nono Fara said...

cool giler gambar2 multiple tu! ;)

manueng said...

hadi: aiseh...nape xtpikir nak wat gitu eh? siyes menarik...n wat shoot pun lebih challenging...tu yg best tu;)

p/s: same2...jgn lupe post komik2 ko tau;)

nono: hehe...tq=) tp kaler cam x naik la...cam dull...gelap sgt kot...xreti la nak bg cantek kaler dia...mmm~

Ms. TaroAthirah said...

apsal tak anta gambar kau yang multiple me tu? cantik seh

Anonymous said...

zihah:nk kutuk aq tp info salah..aq bru 1st year...and aq xcurik pown robe ko

manueng said...

nazihah: ala...dah nak msk 2nd year dah pun...brape mggu je lg...lalala~

taro: mule2 ingat nak anta yg tu...tp klon2 nye cam x brape obvious sgt...takut kang org xpasan pasal klon2 tu...huhu;)

Mimie@misxoman said...

aku suka gbr ko yg ada twin tu.haha.kenapa x letak gbr azo sekali??heh

manueng said...

hehe...cane nak ltak gamba dia...dia xde...huhu

Mimie@misxoman said...

dia kat mane sekarang?eyh..ko edit sendiri ke semua gambar ni?cun seyh..cepat2 belajar sampai jadi professional DSLR ni.nt leh sponsored gbr wedding aku.=p

manueng said...

dia kat sheffield skang...awal jan dia blk msia...dia wat lesen ultrasonic n phased array (ni benda2 dlm bidang inspection engineering)

haah...aku edit sendiri...bese2 je...xde la lawa pun...bleh je nak amek gamba wedding ko...tp jgn nyesal la kalo hasilnye x lawa...haha~ =p

Mimie@misxoman said...

esehmen! haha..style la faiz korang naik skateboard.kitorg naik menda lain.mane gbr ko pakai rope naik menda tu?xkan x amek?

manueng said...

skateboard tu hiasan je...bkn naik btul...xde sorg pun yg reti men skateboard...si photographer je yg reti...skateboard tu pun dia yg punye...xbrani nak nek skateboard tu pakai robe...kang tjatuh pastu tkoyak robe tu xpasal2 kene bayar...huhu

Mimie@misxoman said...

haha.style ape?lau koyak tampal jek gan kain biru.hak3.xyah la naik betol2.buat gaya jek dah cukup.

.mek.mizah. said...

gambo sami buddha tu yg terbaek!!
nak nanges aku tgk.. huhu..

btw, rindu plak manu.. haishh~

manueng said...

mizah: iqi nye idea la tu...mmg bengong...haha

p/s: wat la reunion manu...hehe;)

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...