klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Sunday, April 3, 2011

FSTS 10: National Cleavage Day

(image from ettf.net)

Salam. Semalam waktu aku pergi amek result exam tu, aku ada lepak-lepak kat lobby training centre tu untuk baca newspaper. Sampai kat satu page tu, aku tertarik ngan artikel kat situ. Yang tu page tengah. So dua mukasurat penuh la. Tak lain dan tak bukan, artikel pasal National Cleavage Day (NCD).

Terkejut aku. Ada jugak sambutan macam ni. Mesti korang tertanya-tanya kan, apa benda NCD ni? Aku pun tak berapa sure. So aku check la kat wikipedia. Maka dapat la jawapan dia. malas la aku nak taip kat sini. Nak kopi pasta pun malas jugak. So klik je la link INI.



(image from politifake.org)

So dalam newspaper tu, dia kata, salah satu tujuan NCD ni untuk galakkan wanita yakin dengan tubuh diorang sendiri, dalam kes ni, buah dada diorang. So diorang duk kempen, tak payah la susah-susah buat pembedahan nak bagi besar. Beli je bra yang sesuai. Baik punye kempen. Ye la, salah satu sponsor nye ialah pengeluar bra, La Senza. Nak suruh orang beli produk dia la tu. Hoho~

Sempena NCD tu, newspaper tu buat la macam peraduan. Pembaca-pembaca perempuan boleh hantar gambar diorang tunjukkan cleavage diorang kat newspaper tu. Then diorang akan pilih gambar-gambar terbaik. Bila aku cari pasal ni kat internet, banyak rupanya event/contest berkaitan NCD ni. Hadui la. Pelik.

So apa pendapat korang? Perlu ke ada sambutan macam ni? Kalau nak sedarkan perempuan supaya berkeyakinan terhadap bentuk badan sendiri, perlu ke ada NCD ni? Macam mana agaknya kalau Malaysia pun buat sambutan macam ni? Mana aci untuk perempuan je. Kang lepas tu buat sambutan untuk lelaki pulak. National '?' Day pulak la agaknya nama sambutan tu nanti? Haha~ =p

So, Mesti korang nak tengok cleavage kan?Yang kat ats semua dah kena censored. So aku bagi la korang tengok. Nah. Nak sangat....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

(image from funnyoldplanet.com)


p/s: busan duk rumah di hujung minggu...wuwu~


14 comments:

3p4h said...

Kreatif la sgt dorg ni kan..... Makin maju sesuatu negara tu, makin tidak bertamadun rakyatnya. Haishh -_-''

p/s: Ini general statement ok =)

manueng said...

epah:

tp kalo ikut wikipedia, benda ni start kat afrika selatan...negara yg kurang maju bbanding kebanyakan negara barat...tp kalo nak banding ngan malaysia, xtau la mane yg lg maju...huhu

3p4h said...

Oh wiki...

p/s: Tambah statement baru; makin xmaju sesebuah, makin xbertamadun lah rkyatnya. (Manueng, 2011)

cha'a said...

ish... x perlu lngsung buat mnde ni.. mmg sje nk jual product p2 rosakkan org perempuan je. :( x suke.

manueng said...

epah:

kan aku letak link wikipedia tu...huhu;)

p/s: nak tambah katne statement tu? wikipedia? haha

manueng said...

cha'a:

'p2'? ape tu?

radzdynna said...

p2 maybe refers to 'pastu'

huhu...ape le faiz letak gmbr yg last tu... dah la bce sambil makan roti+serunding... rasa nak tersembur serunding tu dah...hish

manueng said...

radzdynna:

owh...'pastu' rupenye...huhu

haha...saje je letak gamba tu... saje dengki ngan org yg mkn roti+serunding...bia hilang selera dia...muahahaha~ =p

Raji berkata said...

ish mcm ni pun ad juga ker
bersyukur lah dgn kejadian Allah seadanya..

sha said...

kan dah kata supaya diorg yakin dgn diri sendiri.. elakkan buat pembedahan plastik terutamanya breast plstic sugery. kat ngra barat sana memang banyak je org yg tak berpuas hati dng keadaan tubuh badan mereka.

kat negara kita, jgn la dibuat macam ni. sebab kita ni majoriti Islam. lagipun, kitakan ada akidah yg kata tak boleh mengubah ciptaan Tuhan..

manueng said...

raji:

mmg tu pun la kempen diorg...diorg bkempen supaya terima diri seadanya...tp cara je la x brapa nak betul...huhu

manueng said...

sha:

tu la pasal...yg buat bedah2 ni bukan elok pun...kang dah tua mesti menyesal...huhu

NCD ni ni pun duk bkempen supaya org terima diri dia seadanya...msg dah bagus dah...cara la yg x brape nak btul...huhu

radzdynna said...

haha...jahat giler!!!
tapi xpe... roti tetap dihabiskan... rezeki xelok diluah balik =p

manueng said...

radzdynna:

alamak...xbjaye gak rupenye...cess~

haha =p

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...