klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Tuesday, February 16, 2010

melantak di restoran saba, cyberjaya


tengah hari tadi ayah aku bawak makan kat restoran saba, cyberjaya. kalau secara spesifik tu aku tak tau la nak terangkan macam mana. tapi yang pasti kat area kedai-kedai sebelah MMU. ada sorang pakcik aku biasa makan kat situ. so dia rekemen kat family aku.

pemandangan luar kedai

restoran ni namanya pun 'saba' (sebutan saba') macam negara puteri balqis tu dulu. so kita boleh jangka la kan makanannya pun style arab. sedap pun sedap. harga nya pun reasonable la untuk makanan arab. takde la mahal sangat.

menu...try la zoom in utk tgk harga...huhu~


mak & ayah: "nak makan ape ni eh?mmm..."


tapi maybe disebabkan kitorang pegi time lunch hour, so service tu lambat la sikit. memang ramai orang pun. semua meja ade pelanggan. kitorang kira lucky la sebab time sampai tu ada orang baru habis makan.




budak pompuan memang suka tangkap gamba gini...haih~



nasi ape ntah...beryani kot. yang ni beryani kambing regular size (RM8.00). boleh dimakan oleh dua orang malaysia. kalo orang arab biasa hidangan banyak camni untuk sorang je.

yang pulak nasi beryani ayam half size (RM12). yang ni lebih banyak daripada yang regular size tadi.


ni kira sos & sayur2 untuk hidangan ni la. free je kalau nak tambah tak silap aku.

air ni namanya 'vimto' (RM3.00). dia punya rasa macam ribena. (ntah2 ribena je kot)



so kalo korang saje nak tukar selera, ade duit dan mase terluang (sebab nak kena drive ke cyberjaya), try la makan kat situ yek=)

8 comments:

E.d.Y said...

tyme practical kat TM R&D cberjaya selalu org belanja kat sini...best..sedap...tp nasi die banyak sngt..xlarat nak hbskan...huhu

manueng said...

best gile ko....org blanje plak tu...jeles sungguh...huhu~

iNsPirAsi HaTiku said...

klo org blanje mmg best ajer...huaw...

E.d.Y said...

biasa la...tgk la akibatnya, kembang je badan aku...sbb makan makanan arab...hahaha

manueng said...

kembang ape nye? bese je aku tgk...

p/s: patut la pompuan arab montel2...huhu~

.mek.mizah. said...

wahhhhhhh paizz!!
aku pon baru makan kat saba nehh.. hihi.
1st time pegi tutup.
2nd time pegi baru dpt rase.

pemes ah saba pasni..

manueng said...

aku rase tempat tu mmg femes bg org yg duk sane. tp kalo ko cite dlm blog ko pasni femes lah ia di kalangan budak uia nnt...hehe;)

Liza @ Adzriel AB said...

ini tempat makan yg akak suka. sedap tapi memanjangnya ramai. biasa pergi belah malam. tapi dah lama tak pegi laa.. hubby akak busy lately.

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...