klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Friday, March 12, 2010

RM200....mau terbang ke mana?

hujung tahun lepas, aku pergi ke sarawak sebab ada program motivasi anjuran mahallah aku colaborate dengan mahallah ruqayyah. masa nak balik ke KL semula, flight aku delay. so lepak la kitorang kat airport kuching lebih kurang sejam 45 minit. apa yang aku buat time tu? aku gunakan masa tu untuk belajar siapkan rubics cube dengan bimbingan encik pali (ex-president mahallah uthman).

bila dah pandai ~

tapi bukan hal rubics cube ni yang aku nak kisahkan dalam entry ni. entry ni berkenaan apa yang akudapat sebagai compensation atas kelewatan flight aku tu. disebabkan flight kitorang delay malam tu, airasia bagi each one of us voucher penerbangan bernilai RM200 sebagai usaha memujuk hati kami yang sikit pun tak terluka. terima kasih. huhu~ =)




i've got mail!




terma & syarat



aku ada masa hingga 5 mei 2010 untuk beli tiket ke mane-mane destinasi dengan nilai maximum RM200. tempoh penerbangan pulak adalah dalam tempoh setahun dari tarikh voucher ni diisukan (issued =p). pandai jugak airasia ni. bagi RM200 je. kalau dah beli tiket hala pergi guna voucher, tiket balik kena guna duit sendiri pulak la. dem. so ke mane yek aku nak pegi yek? hmmm...

now everyone can fly. padahal time sekolah dulu semua budak fly (panjat pagar) =p


p/s: bagus jugak flight delay malam tu. aku dapat belajar siapkan rubics cube then dapat voucher pulak lagi...hehe~ ;)

9 comments:

E.d.Y said...

ait..flight delay 45minit dpt rm200??masa aku dr bali nak balik malaysia,flight aku delay dari pukul 4petang ke pukul 730malam..last2 naik pukul 9malam...xdpt apa2 pun??

Ms. TaroAthirah said...

terbang ke london ah. best gak tuh. huahuahua

manueng said...

edy: bkn 45 minit...sejam 45 minit...mebi sebab kitorg ade amek pakej ape ntah kot...bkn aku yg uruskan hal transportation kitorang time 2...xpun mebi juz lucky kot...hoho~

taro: RM200 nak ke london x dpt la...nak beli jersi arsenal pun x lepas...hoho~

.mek.mizah. said...

pegi krabi.

manueng said...

krabi...cadangan yg baik...antara top 10 tempat pelancongan air kat south east asia=)

Ahmad said...

tipu la airasia ni..aku slalu je kena delay xde pun diaorg bg pampasan..mcm taik

manueng said...

tu la...nifirst time dpt pampasan gini...padahal dah a few times dah jd mangsa delay...huhu

afdhalila nur said...

ada delay hr tu dia janji nk bg pampasan..tp.. xperasan e voucher mcm ni dlm inbox..wat dunno je dh la 3 org, kami g langkawi , dkt 2jam taw tak.. tp mmg dia janji, tp redha sgt plak..hehe

bestnye!!

berhijrahlah =)

manueng said...

afdhal: 2jam?...mmg tabah la menanti...hoho~ =p

mmg x prasan pun benda alah ni...member (sang prog manager) yg bgtau...tu pun mungkin lpas dia komplen kot...huhu

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...