klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Monday, March 29, 2010

try jap

tadi aku baca satu blog ni. dia bagi tutorial macam mana nak post gamba supaya jadi besar. sebab selalunya 'large' dalam setting upload photo dalam entry kita takde la besar pun. so aku pun try la. dan memang berhasil. sebab tu la aku tukar template. aku amek 'minima stretch'. supaya gambar yang aku post boleh dimaksimakan sizenye. hehe~ ;)

ni link ke blog tu. aku malas nak tulis sendiri. so korang ikut je la tutorial yang dia bagi tu.

http://flipsnap.blogspot.com/2010/03/easy-way-to-post-bigger-picture-in-your.html?showComment=1269836890016_AIe9_BFjTN7EmlZUHJfVZwmAfbYISECENjXCHTWhyu2OMnALPww__6lsGg41MS_5rkA4wxZs4zinh_pGUG4HrTztvMRhTnMxBvX0-06f2VrEM2Q_rN5PZGJRzj3grI8Idp0XierNmOV05rEr4PLnXDXFZjzynkaTi9IvqPbrpD4R_OIuwMZc6fJmZRND6rd6lrlfZZXsRVNjfWFHLOHpcRAG1cgTKRiDdlGsCzPicWNmR5-ISM9XdsSdI7KA8F3xgQJ7EVqMDVvv#c4459113852634176637

selamat mencuba=)
 
p/s: gamba size biasa macam yang kat dalam entry aku sebelum ni. gamba yang sama dengan gamba kat atas ni hah.

7 comments:

.mek.mizah. said...

wah! paiz da de name card sendiri....

Ms. TaroAthirah said...

aku suka tengok gambar besar2. puas hati dan mengasyikkan. hehehe

manueng said...

mek.mizah: tpakse wat sbb nak dpt harga murah bila print gamba...huhu~ ;)

taro: tu la...gamba besar baru puas ati tgk...tp kalo lawa mcm gamba2 ko bru la mengasyikkan... gamba kat atas ni celah mane nye mengasyikkan? haha~ =p

Nono Fara said...

...saya mau jugak itu kad! How much dan di mana boleh buat? :P

manueng said...

mau?hoho...yg ni kite wat kat danau kota. ade kedai tu nama dia platinum printing house. kalo guna kertas kad biasa harga dia rm24/100pcs. kalo laminated nye kertas mcm yg kite punye ni rm34/100pcs. yg laminated nye ni kire lebih susah rosak la kalo kena air.

design bleh buat sendiri or bleh suruh org kedai tu designkan. tapi kalo suruh org tu designkan tambah lg rm10 kot. kalo x silap la.

tapi kalo design sendiri bleh siap cepat. bg je design kite kat dia. pastu pilih jenis kertas yg kite nak. pastu tunggu 30minit. then siap.

Nono said...

oh thanks faiz! :)

belogkiter said...

emm.. boleh ambik no phone tu tak. nanti nak kawin boleh panggil.. :)

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...