klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Tuesday, February 8, 2011

FSTS 5: rumah kami

Salam. Ni entry pasal rumah sewa kitorang. Kitorang menyewa kat: 

182, Ferham Road,
Rotherham,
South Yorkshire,
S61 1DZ,
England.

Saje bagi alamat. Kot la ade yang nak hantar kad kawen ke, kad raya ke, kredit kad ke kan. Huhu =p 

Sewa rumah ni BGP400 sebulan. So RM2000 gak la kalau tukar ke duit Malaysia. Gila mahal kan? Tapi kat sini tu dikira murah la. Huhu. Sepatutnya lagi mahal. Tuan rumah ni orang pakistan. Ali nama dia. Umur dia dalam hujung 20-an ke awal 30-an. Ada banyak bisnes. Kitorang penah pergi ke kelab snooker dia. Kelab snooker dia takde jual arak. Makanan semua halal. Dan tak boleh smoking kat dalam tu. So sangat sesuai la dengan aku. Cuma aku tak main snooker. Juz tengok house mate aku main je la. Huhu =p

Rumah kitorang ni jenis teres dua tingkat. Kat tingkat bawah ada satu ruang tamu depan yang dah converted jadi bilik tidur, Ruang tamu tengah sebagai ruang makan dan dapur. Tingkat atas ada dua bilik. Satu kitorang jadikan bilik tidur, satu agi jadi bilik study. Kat tingkat atas gak ada satu tandas. Nasib baik la duduk empat orang je. Takde la berebut sangat. Huhu=p Lepas tu ada basement sebagai stor.




Gambar rumah (photo by google street view)













Semua gambar kat luar rumah je. Dalam rumah bersepah. Huhu =p


p/s: Lapo....mari masak.

3 comments:

Ms. TaroAthirah said...

Wow! Ada alamat! Boleh hantar penpal letter kat orang ittew. Hahahha

3p4h said...

Ni dah lbih drp satu gambar ni =P

p/s: Nice environmt bro~

manueng said...

taro: haha...penpal?bapak la rajin gile nak tulis n pos surat...huhu=p

epah: sbb ni bukan bwh label 'satu hari satu foto'...ari tu je elok...pastu duk mendung/hujan je manjang...huhu

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...