klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Wednesday, October 6, 2010

convo part 2: hari kejadian

Apa khabar semua? Baik? Bagus. Alhamdulillah. Baiklah. Aku nak sambung cerita pasal convo. Kali ni pasal hari kejadian pulak (dah macam bencana pulak bunyinye hah...huhu).

Pagi tu aku bangun pukul 4am, rekod paling awal sejak aku menganggur ni hah. Bangun sahur pun x awal macam ni. Tapi sebenarnya aku tak dapat tidur pun malam tu. Bukan sebab excited nak convo ye. Seriously aku takde la excited sangat pasal convo ni. Tapi aku aku rasa maybe aku tak dapat tidur sebab petang tu pekena kopi kat Old Town White Coffee kot. Petang sebelum hari convo tu aku dan mak ayah aku minum-minum kat OTWC. Mak aku memang hantu kopi. Serupa la dengan adik aku. So maybe sebab tu la kopi tu tak beri kesan pun kat dia. Kesimpulan ni dibuat sebab ayah aku pun tak dapat tidur jugak. Kesian dia. Dah la dia yang akan drive untuk pergi ke majlis convo tu nanti. Huhu.

Sampai kat UIA pukul 7.15am. Alhamdulillah dapat parking. Takde la menapak jauh sangat. So Lepas tu biasa la. Bersiap sedia masuk dewan. Sempat jumpa kawan-kawan sebelum masuk dewan. Seronk bersembang. Ramai yang dah berkerja. Mantap. Aku je yang masih menganggur. Down~ T_T

Troughout the ceremony macam biasa la. Ucapan. Naik stage amek scroll. Takde apa pun yang menarik sangat melainkan tengok pelbagai gaya budak-budak ni amek scroll tu. Angkat sembah la. Tabik la. Lambai sultan pun ada. Hoho~ ;) Tapi aku nak ucapkan tahniah jugak la kat committee convo ceremony ni sebab berjaya handle majlis tanpa ade masalah walaupun takde buat raptai langsung. Sebab pakcik aku siap terkejut bila tahu yang convo UIA ni takde raptai. So dari segi tu aku agak berbangga la dengan UIA. Huhu. Tahniah sekali lagi =)

Satu yang istimewa pasal convo ni ialah time tu la first time aku bawak my other half jumpa mak ayah aku. Bulan Mei aritu aku pergi rumah dia, jumpa family dia. So kali ni aku bawak la dia jumpa family aku pulak. Aku takde la neves sangat. Makwe aku memang neves abes. Siap bawak adik dia untuk temankan. Tapi logik la jugak kan kalau dia neves. Yang peliknye, adik aku pulak yang neves. Ntah ape la budak tu. Huhu. Alhamdulillah, mak ayah aku terima dia baik je. Ini memudahkan urusan seterusnya. Amin~ ;)

Cuma yang aku terkilan sikit sebab tak sempat amek gamba banyak-banyak. Nak tangkap gamba cium pipi mak ayah aku pun aku tak teringat. Haih. Sebab aku kesian kat ayah aku. Dia nampak macam letih je. Ye la kan. Malam sebelumnya tak dapat tidur. Dah la drive pulak lagi. So lepas tangkap gamba family, kitorang pergi makan then balik terus.

Baiklah. Cukup-cukup la membebel. Tengok gamba-gamba yang tak berapa nak lawa ni pulak=)


Bergambar dengan Radzi


Dari kiri: Hafizuddin (adik Ana), Ana (calon menantu mak aku), aku, s saedah (mak aku), md razim (ayah aku)

Dari kiri: Pidin, Ana, aku, mak aku, ayah aku, nazihah (adik aku)

Berjalan ala-ala Westlife. Haha~

Ada something mak aku cakap kat aku tu. Sebab tu la kitorang ketawa. Huhu~ ;)

Geng Taekwondo UIA makan-makan sebelum buat demo. Belakang dari kiri: Cha'a, Encik Hanif, Naya
Depan dari kiri: Nad, Yati

Skodeng budak AIKOL (Ahmad Ibrahim Kulliyyah of Law). Dari kiri: Jurugambar, Din, makwe Din, kawan mereka. Huhu~ ;)

Imran Tamrin. Bekas anak halaqah (namun dia lagi siuman daripada aku...huhu), taekwondo team mate dan ex-president kelab taekwondo UIA.

Skodeng lagi. Faizah Fuad bermain dengan budak kecik. Faizah adlah salah seorang kenalan aku. Kenal sebab dulu aku selalu melepak kat OSCENT (kiosk kat kulliyyah aku), tempat dia berkerja.

Aku tak ingat siapa nama budak ni. Tapi masa aku amek skil taekwondo dulu, selalu berlatih dengan IIUM Taekwondo Kids. Kat situ la aku kenal dia. Setahun dah tak jumpe dia. Masih ingat jugak dia kat aku. Huhu~ ;)

Keycha. Classmate dalam banyak subjek. Beliau adalah hantu game. Huhu~ ;)


Ilman Hadree. Ex-room mate time kat matrik dulu. Dia ni budak ALLHS kat campus Kuantan. So aku nak gak bergamba dengan dia. Sebab lama beno tak jumpa. Terima kasih kepada Aini sebab tolong amek gamba ni. Terlupa pulak aku nak bergamba dengan kau. Haih~ T_T


Ni la sedikit sebanyak gamba-gamba convo aku. Belum berkesempatan nak buat convo group portrait. Weekend ni la kot. Tapi aku still terkilan sebab tak dapat tangkap gamba banyak-banyak dengan family aku. Wuwuwuwu~ T_T

9 comments:

E.d.Y said...

tahniah bro..aku pun kecewa sbb xleh stay lama2...family aku semua dah penat...ceremony tu lama sngt...banyak sngt ucapan...xdpt nak bergambar dgn member2...

Ms. TaroAthirah said...

congrats weh! best gamba. aku tade byk gamba sebab time tu panas gila dan lapa. hahaah

oh ye, ade pelok sultan tak? haha

manueng said...

edy: thanx n tahniah gak....dpt rector's list tu ;) tu la pasal...ceremony lama sgt...by the time abes matahari dah tegak atas kepala...panas gile...tp ko atleast ade gamba ciumpipi mak kan....jeles aku...tlupe plak nak tangkap gamba gitu...haih~

taro: thanx n congrats gak=) x byk gamba ape nye?ko siap update blog time dlm CAC tu lg hah...aku xde gamba kat dlm tu...down~

E.d.Y said...

hehe...tq2...gambar cium pipi tu spontan beb...aku pun xperasan kene snap...lepas salam2 mak aku, aku cium dia...photographer snap pulak..mmg terbaik la...huhu

manueng said...

adik aku ni x peka...time aku cium pipi makwe aku...eh silap...pipi mak aku, dia x snap la plak...haih~

chaa yg mls nk sign in said...

secocokla menantu mak kamu dgn kamu. haha~~

p2 gmba taeky tu.. =.=''
ade jgk ek? haha~~

manueng said...

secocok kan?hoho~ =p

gamba tkd tu x dpt diselamatkan...yg asalnye teruk beno...apsal la nazihah shoot dr situ?kalo pp korg jd elok, background jd blown abes...kepale naya juga mungkin hilang dr gamba...haha~

Anonymous said...

cium pipi makwe????hahah...tu da wajib kawen nmenye~~~~aq x prasan pown ble ko cium pipi mak-nazihah

manueng said...

mmg wajib kawen...hohoho=p ade la aku cium pipi mak n ayah...lepas salam aku trus cium pipi diorg...ko x snap...wuwu T_T

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...