klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Tuesday, October 26, 2010

CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly

Salam. Aku tak pernah nak join contest-contest kat blog-blog nih. Tapi kali ni member aku, Edy ada buat contest yang cambest. Kenapa cambest? Sebab melibatkan gambar convo. Aku ni baru lepas convo. So rasa semangat la sikit nak join. Huhu. Kalo yang takde gambar pun boleh join contest ni untuk kategori ucapan kepada tuan blog tu aka si Edy. Ni hah contestnye.



Sila klik untuk menyertai contest ni. =)


Hadiahnya?



Haaaaa....menarik tak? Maka jangan tunggu lama-lama. Join jangan tak join. Tarikh tutup dah dekat. 31 Oktober 2010.

Ni pulak aku punye gambar. Sebelum tu aku nak cerita dulu kisah di sebalik pengajian aku kat UIA nih. Masa aku first year dulu, aku pernah curi-curi masuk satu bilik simpanan buku-buku dan thesis-thesis kat UIA ni. Lepas tu aku tertarik dengan satu buku ni. Dia mencatatkan pasal fenomena di mana satu jasad boleh jadi berganda-ganda. Aku baca betul-betul dan lepas a few tries & errors, aku berjaya aplikasi ilmu tu. Maka aku tunjukkan la aplikasi ilmu tu dalam gambar aku ni hah.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tadaaaaa! Ilmu Kage Bunshin No Jutsu~ =p

Maka anda semua telah pun terpedaya. Of course la ni cerita bohong. Saja nak bagi ada kaitan dengan gambar. Takkan la aku nak curi-curi masuk bilik simpanan buku-buku dan thesis-thesis kot. Tak perlu nak curi-curi masuk pun. Memang student boleh masuk untuk buat rujukan. Library dan resource centre kan ada. Hehe ;)

OK la. Masa untuk tag kawan-kawan yang lain. Selamat mencuba yek~ ;)

Epah
Taro
Nono
Rash
11 Afif <-- photographer untuk gambar di atas
12 Ana
14 Shahir
15 Apek
16 Sidqi
17 Azlan
18 Yuslin
19 Hanim
20 Anep
21 Fairuz
22 Yatie
23 Shutbe
24 Banep
25 Pian

Uuuuuiih!!! Banyaknye!~
Saja tag 26 org....Sebab apa?
Sempena 26th IIUM Convocation Ceremony.....ngeh3~ ;)

21 comments:

E.d.Y said...

wah..thanks bro sudi join..unik..betul2 unik...:)

tunggu keputusannya nnt..good luck...

Ms. TaroAthirah said...

eh aku kenal mamat Edy nih. tapi lupa macamana kenal

nak masuk ke tak eh :D

hanifalimin said...

aku pnah cuba wat gmbr camni. tapi jadi 2 org je. aku guna blending. kalau guna photoshop la.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=206455951123&set=a.492208771123.289436.700021123&ref=fbx_album

asal nk buat 3 tapi lekat 2 je. huhu..

>>eh. cmane nk tag org kat blog? xp

manueng said...

edy: hehe...tadehal...saje join...juz nak share gamba meraban ni hah...xleh nak target menang...ramai gile join...pluang tipis...hoho~

tahniah kat ko sbb berjaya anjurkan contest yg cambest sampai ramai gile yg join;)

taro: dia bdk engin...main camera gak...sbb tu la cam kenal kot...masuk la ;)

manueng said...

banep: sy men tindan gamba byk2...then padam stiap layer kat tmpt2 bkenaan supaya nampak klon2 tu...huhu...

sy men tulis nama org then letak link kat nama dia...xtau la jd ke x tag tu...huhu

hanep said...

oooo..link ke..igtkan boleh tag cam fb. haha

manueng said...

huhu

NiNa' said...

cantek~~ =).. good luck ye

3p4h said...

Teringin nak join tp gmbar mortar utk grad br ni xda yg best2 =(

p/s: Ak suka multiple exposure ko tuh. Rajin main mask segala.. gud job!

manueng said...

nina: tq...gudluck gak ye=)

epah: aku x pasti la mesti ade gambar mortar board ke x...sbb dia kate gamba convo...gamba yg ko shoot satu tu lawa ape...yg bdk bersusun kat pavement sambil stiap sorg pegang kertas tuli ' i luv iium' ke ape ntah...smart tu~ ;)

p/s: tq;)...aku juz tindan stiap gamba tu then padam stiap layer tu kat tempat yg aku nak bg setiap klon tu kelihatan...mask eh namanye tu?aku xtau...huhu=p

3p4h said...

yup masking. Ak bljr kt mag dlu2. Tp ak pny buruk. Bole tgk cni:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1132785333326&set=a.1077215744121.12694.1638078289

Ko pny ni mmg tbaek! Aku bg 5 star.

manueng said...

buruk ape benda nye...lg la nampak real...aku nye nampak cam tampal plak...sebab aku x pandai edit colour dia kot...kalo zoom gamba tu byk la cacat cela kelihatan...huhu

Q said...

semoga berjaya

manueng said...

Q: time kaseh~ ;) gudluck gak ye=)

chaa yg mls nk sign in said...

ala!! lmbt bce post nilah abg faiz... lpas ni klaw tag lg, sendla notification kt blog cha'a ehh. hehehe. boleh plak. n gmba tu kewl~ zha pnh tunjuk. and.. sy xretila buat gmba cmtu. huhuhuhu

manueng said...

cha'a: hehe...tq=) cane nak send notification? kat ruang shoutbox?ke ade cara lain?

cha'a said...

ala, bg kt comment page je. hehe

manueng said...

owh...situ je rupenye...huhu

Anonymous said...

I'm newbie, hi

manueng said...

hi;)

Anonymous said...

Awesome style. I would like to write that way.
Tapety na pulpit
[url=http://darmowetapety24.blogspot.com]Tapety na pulpit[/url]

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...