klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Sunday, January 30, 2011

FSTS 2: UK111

Salam.

UK111 ialah nombor siri (lebih kurang macam tu la) untuk batch aku. Setiap tahun Yaei Holding   akan hantar dua batch sertai kursus untuk dapatkan lesen non-destructive testing (NDT) kat UK ni (consultant ni dah hantar orang buat kursus NDT ni sejak tahun 1987, secara keseluruhannya, kitorang ni batch ke-45). So UK merujuk kepada tempat kursus ni la manakala dua nombor yang pertama merujuk kepada tahun. Nombor terakhir pulak merujuk kepada nombor giliran batch. So UK111 bermaksud batch pertama untuk tahun 2011 yang dihantar ke UK.

Batch pertama untuk setiap tahun akan fly dalam hujung Disember atau awal Januari. Batch kedua pulak akan fly dlam hujung Jun atau awal Julai. Abang aku fly bulan Jun tahun lepas. So dia batch UK102.

Biasanya, setiap batch ada dalam 8-12 orang tapi batch aku ni sikit la pulak. 4 orang je. So aku nak perkenalkan anggota batch aku dalam entry ni. Diorang ni la yang akan jadi course mate (untuk sebahagian kursus) dan house mate aku sepanjang 6 bulan aku kat UK ni.


Yang ni chief kitorang. Nama dia Syamili @ Mili.
Kursus: Ultrasonic Testing (UT), Phased Array (PA) & Time of Flight Diffraction (TOFD)


Lukman @ Man
Kursus: Ultrasonic Testing (UT), Phased Array (PA) & Time of Flight Diffraction (TOFD)



Hamid @ Amed
Kursus: Ultrasonic Testing (UT) & Welding Inspection (WI)



Faiz @ Faiz <-- aku la ni...takkan jelmaan pulak kot...huhu
Kursus: Welding Inspection (WI), Radiographic Interpretation (RI) & Painting Inspection (PI)


Doakan kitorang lulus semua test untuk kursus ni yek =)


p/s: Kat UIA sekarang ada tournament Taekwondo. Rindu pulak mengenangkan zaman jadi player & committee dulu. Hmmm~ 

13 comments:

3p4h said...

Fuuhhhh.... berjaya kwn2 aku nih... Send my regard to lokman. Lama gila xjmp since skolah rndh dlu. Hahaha...

p/s: Da mcm wat preview American Idol ;P

manueng said...

i'A=)
perview AI? xleh blah...haha~

Ms. TaroAthirah said...

Hye Amed. Semoga lulus. Hawhaw

Study moleh weh Faiz. InsyaAllah, kau dapat apa yang usahakan :)

manueng said...

amboi...amed dulu baru aku eh...huhu=p

time kaseh cik taro =)

Mimie said...

wow!semoga berjaya.abg ko dah habis kursus ker??

Ms. TaroAthirah said...

eh dia tak baca blog kau kan? mati gua kalau dia baca :P

Nono Fara said...

Best of luck jugak Faiz...

haha takley blah taro hahahaha

3p4h said...

Hahahha...dan dan je pas ak komen cni, trus aku ym fb si lokman... Hahaha..

p/s: Kalo ada kasut2 sk8 yg murah kt sna, gtau eh

manueng said...

mimie: tq mimie=) haah...dia dah abes

taro: haha...dia xbace blog ni... dia lyn muvi je keje...huhu

nono: hehe...tq nono=)

epah: brape yg dikatekan murah tu?kat malaysia brape harge standard kasut sk8?

3p4h said...

Bkn ko skater gk ke? He5.. cni slalu RM200 ke ats. Dpt brand CIRCA, Globe, Fallen pn ok. Msia ssh cari, if ada pn mhl. heee

manueng said...

epah: skater?jgn ttipu dgn profile pic kat fb dulu...tu propaganda semata2...haha=p

I'A aku tlg usha2kan nnt...ko nye bajet brape?

3p4h said...

cis siyes ak ttipu -_-''
Plg mahal pn 200, dpt murah2 lg bgus. heee.... Nnt kita msg kt fb la. Hehehe

manueng said...

epah: huhu...ok2...papehal roger la eh;)

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...