klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Friday, January 28, 2011

owh...begini rasanya...

Kadang-kadang time bosan, aku suka tengok statistik kat blogspot ni. Saje nak tengok, entry mane kat blog aku ni yang orang baca. Macam mana orang boleh jumpa blog picis aku ni. Dan biasanya, boleh dikatakan hampir setiap minggu, entry yang paling banyak orang baca ialah entry pasal restoran Saba. Kalau nak baca, sila klik SINI.

So kadang-kadang aku tertanya la jugak, apa pasal femes sangat entry ni? Bila aku tengok traffic kat stat blogspot ni, baru aku tau. Ade di kalangan pembaca yang search pasal restoran Saba ni kat google dan antara search results tu adalah entry kat blog aku ni. Patut la.

So aku pun try la search image restoran Saba ni kat google. Tiba-tiba aku nampak gambar yang aku letak dalam entry aku tu. Tapi ada lain macam sikit. Sebab kat gambar tu ade watermark blog lain.

Aik? Sebijik gambar kat entry aku. Macam mana aku tau tu gambar aku? Sebab dalam gambar tu ade mak, ayah dan adik aku. Huhu.

Ni gambar-gambar dalam entry aku.





Ni pulak gambar-gambar aku yang telah diguna pakai.





Nak baca entry beliau? Klik SINI

Kalau nak diikutkan. Takde la aku nak marah pun. Gambar-gambar ni snapshot je. Takde nilai estetika pun. Tapi bila tengok gambar-gambar ni diletakkan watermark orang lain, sedikit sebanyak ade rasa kurang best gak la. So baru la aku tau cane perasaan Obefiend bila orang amek hasil kerja dia, sama ada artikel or gambar tanpa kredit kat dia. Patut la dia rage abes. Huhu. Nasib baik aku bukan Obe. Kalo tak dah kena serang dah blog noorhekmat ni. Huhu.

So pesanan untuk hari ini (macam la setiap hari aku bagi pesanan~ =p), "Sila kreditkan sumber yang anda gunakan dalam blog or buku anda, atau linkkan kepada sumber tersebut".


p/s: Entry-entry lama aku pun banyak yang aku tak kreditkan sumbernya. So dapat pembalasan la ni kot. Huhu =p

p/s/s: Tapi entry-entry yang baru ni (sejak 6 bulan lepas...yang aku boleh konpem la) semuanya aku kreditkan or linkkan pada sumbernya ;)

12 comments:

scha_10 said...

hye org study kt uk!

hehe..nxt time ko ltk ah watermark kt setiap gmbr ko..heee...ltk font kecik kt tgh2 gmbr pun xpe..jnji ada..kalau ltk kt bwh,nnti sng plak org nk crop :p

Nono Fara said...

saiko gila minah nie. hahahahahahhahaha nak komen la kat blog dia. lawak ok.. tulis blog curik gambar org lain pastu tulis konon2 dia yang gi situ hahahahahhahahhahah.. saiko! :))

Ms. TaroAthirah said...

gila tak cool. warning laa sama dia

manueng said...

syar: ade je gamba yg aku letak watermark...tp gamba tu juz snapshot je...xde usaha lgsg...men snap je...tu pasal la aku x kisah sgt...huhu

manueng said...

nono: dia mmg pegi situ...ngan family dia siap...tp ade gamba yg kite amek, dia xamek...tu pasal dia copy gamba kite...bia je la...huhu

manueng said...

taro: bia je la...gamba2 tu snapshot je pun...xde usaha lgsg...men snap je...so xde la aku rase tbakar sgt...len la obe...dia edit baek punye nak wat obecomic, pastu org kopi pasta sesedap rase...maunye dia x panas...huhu

~eZmALiZa~ said...

suke2 je curik pic org..kot ye pon jumpe kat google ke hape ke...credit la sikit...adeiii....

manueng said...

ezma: dia bukan curi tu...dia pinjam xbgtau je...huhu

Ms. TaroAthirah said...

nampak sgt bukan dia punya sebab first 3 pictures gambar meja kuning. yang family dia p, meja putih. aku emo okay. haihh

manueng said...

taro: teney2~ =p

Mimie said...

haha.newbie lagi noorhekmat tu.memang dia tak taw lagi selok belok blogger ni.habis dia kalau dia buat kat blogger yg fames+pemarah.Nasib baik si faiz ni pemaaf.

manueng said...

mimie: hehe;)

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...