klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Thursday, February 18, 2010

trip to temasik: part I (gelang patah + merlion park)

cuti midterm hari tu, ada sorang member aku organize trip ke temasik (singapore la tu...tak belajar sejarah ke?). trip ni bukan educational trip ye. ni trip membuang masa and duit yang terlebih-lebih (waaaa....macam kaya raya je bunyinye tuh...huhu). bayaran sebanyak RM150 dikenakan ke atas setiap peserta trip ni. bayaran tu untuk cover bas dari 12am 23 jan 2010 sehingga 6am 24 jan 2010 dan sarapan pagi kat perhentian gelang patah.


sejurus selepas tiba kat perhentian gelang patah, budak-budak ni (padahal aku pun same=p) bergambar dulu sebagai 'pembuka bicara' kepada trip ni.


bila masuk waktu subuh, kitorang solat la kat musolla perhentian tu. tak dibenarkan tidur kat musolla tapi ade makhluk Allah seekor ni tenang je. biarkan~

mase untuk sarapan pagi. hidangan berupa nasi lemak ayam goreng dan teh O panas.


lepas makan perjalanan diteruskan. aku pun sambung la tido (molek beno la tu).



setibanye kat merlion park, kena bergambar dulu. kalau tak, tak sah. huhu~




this is my room mate, syatbi. single and taken.




tandas awam kat singapore takde air. jadi kena bersyukur dengan hanya menggunakan daun2 kering atau batu. kalo nak air kene mintak pakcik cleaner tolong pancutkan air =p

gurau je eh. bagi orang islam, seeloknya bawak air botol bila masuk tandas awam bagi tujuan istinjak. kalau rasa tak selesa jugak, pergi la ke masjid. tandas masjid ada air.



ni kira opera house singapore la. sebenarnya, bumbung bangunan ni berbentuk dua biji kepala mikrofon. tapi cuba tengok bentuknya tu. agak-agak sngaporean gelar bangunan ni sebagai ape? the durians.



tak melepaskan peluang untuk bergambar dengan berlatarbelakangkan the durians.



merlion park, founded in 1972. 'merlion' is the combination of 'mermaid' and 'lion'.



kehausan? no problem=p


remember when your mom said, "masuk telinga kanan, keluar telinga kiri"? well...this is it.



kalau dah takde air sangat boleh la beristinjak menggunakan method ni. haha~


in singapore, you'll be fined $150 (if i'm not mistaken) for spitting. there are many other 'NO' rules. no spitting. no chewing gum. no littering. no crossing road except at the zebra-crossing. no smoking at a distance less than 5meters to public building. no this. no that. that's why singapore is called 'the FINE city'.
no spitting? well...my friend peed publicly=p



and even vomitted too.



seeing that, the kid said "what the....?"


this is a lot more sopan santun.
name: hairul anuar hajali
status: unknown

this building will the the largest casino in asia. three hotels linked by a sky garden at the top.



asalnya, kitorang nak tangkap gambar kat sini tapi segan pulak nak mintak tolong orang amekkan gambar. gambar kat atas ni adalah pandangan hadapan (takde la betul-betul depan).



from the back, what can we see? PUNGGUNGS~



these are the owner of those punggungs =p



say cheese~


only the four of us.


syatbi


mamat ni memang gila bergambar. nama dia muhaimin. single and taken.



p/s: second part will be posted soon =)

2 comments:

E.d.Y said...

knp aku xtau ada trip ni??

manueng said...

xtau? pelik tu...sbb apek tau. dia siap nak join lg tp last minute x jd. keycha pun same.

aku tingin nak g bali n phuket la (destinasi dekat). xpon india or china (destinasi jauh). byk subjek menarik bleh shoot. jom~ ;)

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...