klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Sunday, February 21, 2010

trip to temasik: final part (sentosa island & danga bay)

our final destination (dah macam filem hollywood la pulak bunyinye) is sentosa island. aku tak tau la pulau ni memang pulau semulajadi or pulau buatan. tapi yang pasti pulau ni agak besar la berdasarkan peta yang diberikan. satu pulau ni dibangunkan untuk dijadikan taman tema.

tengok peta dulu bagi merancang perjalan sepanjang berada di dalam sentosa island



bergambar kenang-kenangan



the kumbangs~



jangan salah faham. ni bukan construction site tapi memang salah satu tarikan kat sentosa island ni. <-- tipu semata-mata



pasukan biru!



sementara menunggu giliran kitorang untuk beraksi



ini la bendanya yang kitorang main. namanya Luge. macam go-kart tapi takde enjin. just gune graviti untuk menuruni bukit. tarik handle untuk berhenti dan lepaskan sikit untuk jalan.



gembira main luge. gambar ni diambil sambil sebelah tangan tarik handle supaya luge aku tak bergerak. sebelah tangan lagi pegang camera. tu pasal la gamba ni gegar.



takde siapa nak shoot aku. so terpaksa la aku shoot diri sendiri



untuk naik semula ke atas, kitorang akan naik benda alah ni. apa nama? lift chair kot.



kemesraan



dari belakang aku shoot mereka



muhaimin pulak shoot kitorang dari depan. lihatlah betapa hepi nye member aku sorang tu~



bila aku pose gini....



ni la hasilnya...



muhaimin pun nak pose macam aku jugak. akibatnya....



.....senget sebelah. nuar memang ringan ke or muhaimin yang memang berat? persoalan di situ



scenery




aku berusaha kawal kaki supaya selipar aku tak jatuh. or else, akan ade pemandu luge yang akan accident =p



untuk turun dari lift chair ni, kita kena melompat sikit sebab lift chair tu memang takkan berhenti untuk kita turun. macam mana la agakanya kalau orang tua naik benda ni?



bersatu kita bersatu di bawah rumpun melayu~



setiap kali syatbi posing solo, lepas tu mesti ade sorang lagi nak posing solo jugak. siapakah dia?



tada~



mai kita pegi sini



gaya filem tamil




sambil jalan-jalan, kita juga boleh buat kerja amal kat situ. huhu



jalan-jalan ke pantai sementara tunggu pesembahan malam tu. jalan-jalan mencuci mata tengok pengunjung berbikini. hahahaha~



silhoette




aku mencari ketenangan



tetiba ternampak orang mambuat onar



lepas diorang perasan yang diorang diskodeng, diorang masuk hutan untuk sambung aktiviti



nuar dah malu-malu



persembahan api bermula. mula-mula sikit je api.



lepas tu banyak~



persembahan laser. oscar



muka dewa apa entah




muka amoi mana entah la ni



persembahan air pancut



posing befaore bertolak ke danga bay



makan nasi goreng ayam sambal kat danga bay. sedap~



p/s: tamat la siri pengembaraan ke temasik sekian=)

2 comments:

E.d.Y said...

banyak giler tempat ko pegi..dulu g singapore xtau nak pegi mana...xtau jalan..haha

manueng said...

kalo aku g sendiri aku pun xtau mane nak g...ni main ikut org je...huhu

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...