klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Thursday, February 25, 2010

seoul bulgogi

ahad baru ni aku ikut apek tengku sabri dari rancangan "nampak cikai tapi berbaloi", sebuah rancangan dengan konsep yang hampir serupa dengan "jalan-jalan cari makan". rancangan ni boleh ditonton melalui saluran kabel, n3x-gTV. apek tengku sabri atau lebih mesra dipanggil apek memang pakar kalau bab cari tempat makan. boleh dikatakan encyclopedia makanan la dia ni bagi kaum-kaum n3x-g.


so ahad lepas aku ikut dia pergi makan kat seoul garden. kalau tengok kat pintu masuk tu dia tulis seoul bulgogi. maka sebab tu la entry kali ni aku letak tajuk 'seoul bulgogi'.

10.00am: tunggu bas kat uia.

acau mengambil tempat.



dari UIA, kitorang naik bas rapidKL ke terminal putra. then naik LRT sampai ke station kerinchi.



bila sampai kat kerinchi, jam menunjukkan pukul 11.25am. tapi apek tersilap percaturan sebab seoul garden bukak pukul 12pm.



so terpaksa la lepak baca surat khabar dulu. budak-budak ni siap beli roti and air kotak sebagai persediaan. supaya perut tak 'terkejut' time makan kat seoul garden lepas tu.



semua berpusu-pusu amek bahan mentah. ceh....guna term 'bahan mentah' siap. huhu



ni bahan mentah yang aku amek. daging lembu ada. daging ayam pun ada.



ni pulak pandangan atas.



ni salah satu section bahan mentah kat situ. sebelah kanan section ni ada section processed food and sebelahnya pulak ade section mee.



keycha menunjukkan kemahiran beliau



dari kiri: ijat, alin, khairi. fatimah(terlindung)



sementara tunggu makanan dalam perut turun before sambung beraksi. so buat la gaya tak larat. ape atas pinggan tu?



sisa udang! (aku tak makan udang pun. sisa-sisa ni adalah hasil tangan ajim & apek)



menu ciptaan apek tengku sabri.



teriyaki fish=)



aku suka yang ni. black pepper dory;)



keycha: kita kena teruskan perjuangan.
ijat: yup! jangan mengalah!


ajim (baju man u): peh....kenyang gile!
acau (baju maroon) & apek (baju belang): tau takpe~

perut kenyang hati senang~



bergambar kenang-kenangan. (versi aku dalam gambar)



bergambar kenang-kenangan. (versi aku takde dalam gambar)



apsal diorang ketawa? hmm...



bila dah kenyang, seluar dah ketat, badan dah kena ditegakkan, kitorang pun balik. standard bila dah kenyang apa yang berlaku?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

lena~ =p

6 comments:

E.d.Y said...

aku pernah makan skali kat souel garden nie...xbrapa minat la...hehe...

wehh..nama apek sedap doo...hahaha

moomoo comel..tp kesian kene tipu dgn cina..demmm

manueng said...

standard la stemboat...lebih kurang je la kat mane pun...huhu~

nama dia mmg sedap...pengacara program tv yg makin meningkat naik...haha~

momo kena tipu ngan cina?ape cite tu?

E.d.Y said...

ko xtau ke??die tukar laptop dgn budak cina dgn desktop die...tau2 laptop tu rosak...bangsat giler..

widad said...

kat mane nie? cam menarik. standard price bape eyh.. :)

manueng said...

yg kitorang g ni kat kerinchi...kat ampang pun ade gak x silap...
harga kalo lunch (11.30am-3.30pm)weekdays rm24, kalo weekend rm32.
benda ni buffet...mkn sampai sampai bleh ckp korea...haha~

Anonymous said...

Pretty decent post. I just stumbled upon your site and wanted to say that I have in reality enjoyed reading your web site posts. Any way I'll be subscribing to your feed and I hope you post again soon.

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...