klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Monday, April 4, 2011

PENGORBANANMU BUATKU TERHARU



Salam. Tadi dah join segmen encik Ben. Sekarang nak join segmen kak Liza pulak. Hehe.


PENGORBANANMU BUATKU TERHARU

Anjuran:



(sila klik gambar untuk menyertai segmen ni)


Hmmm...Sebenarnya tak tau nak pilih kisah yang mana satu. Kisah pasal mak aku lahirkan akudah pun aku ceritakan kat blog ni. So kena cari kisah lain. 

Ok la. Cerita pasal mak aku lagi. Masa aku darjah 5, ada satu hari tu aku pergi mandi kat kolam renang. Lama gila la aku duk berenang kat sini walaupun aku tak reti berenang. Ok je. Sepanjang kat siru, takde apa-apa pun terjadi. Then bila balik rumah (rumah arwah atuk aku), aku terbongkang tidur. Ye la kan, biasanya lepas kita berenang, kita akan letih dan lapar kan. Sebab tu la aku terbongkang tidur. Aku tidur kat sofa kat ruang tamu. 

Bila terjaga, aku nampak saudara mara aku tengah makan buah rambutan. Dek kerana lapar pasal berenang lama sangat tadi, aku pun bangun la nak koin orang makan rambutan. Tapi, elok je aku nak berdiri aku terus rebah. Tak boleh diri, apatah lagi nak jalan. Kejang je sebenarnya. Tapi sebab time tu aku tak tau apa-apa, aku tak reti nak explain. 

Mak aku punye la cemas. Terus dia bawak aku pergi klinik. Takut la ada apa-apa yang kritikal ke kan. Bila dah sampai, siap dukung aku sambil berlari-lari anak masuk ke klinik tu. Nak lari pecut memang tak dapat la. Aku bukannya ringan.Kalau ayah aku boleh la kot. Tapi ayah aku outstation time tu.

Bila doktor check, ok je. Cramp je rasanya. Aku pun tak ingat. Yang aku ingat, aku diberikan satu suntikan kat bontot. Damn. Malu sungguh. Tapi tu la, bila kenangkan balik betapa cemasnya mak aku time tu, terharu aku. Siap dukung aku semua.

Mmmmm...mak, Faiz sayang mak =)


Ok. Selesai. Korang join la sekali. Share kisah pengorbanan ahli keluarga korang yang buatkan korang terharu ;)

Nak join, klik banner kat atas tu. join jangan tak join :)


19 comments:

purpleyellow said...

sayang mak jugak..hari2 mak buatkan bekal walaupun dah tuaa2 mcm nie...baliku setiap kali daftar tahun baru..mesti mak teman..huhu

manueng said...

purpleyellow:

hehe...kasih ibu bawa ke syurga=)

Nono Fara said...

I have something to share with you...

http://bit.ly/gjhokr

Tsk!

Liza @ Adzriel AB said...

bagi kak liza cerita ni sgt bermakna.. nanti kak liza cerita dlm review utk manueng.

manueng said...

nono:

owh...ni ke versi asal dia? pnah gak bace cite cani...tp katne ntah...ni siap ngan gamba skali hah...mmg sedih la...si anak tu baik g terjun gaung je...x guna btul~

manueng said...

kak liza:

hehe...tq kak liza =)

Liza @ Adzriel AB said...

utkmu..

http://adzriel.blogspot.com/2011/04/aku-pun-panik-juga.html

cantekk said...

lau citer pasal pgorbanan mak, mmg takkan habis punye...

ada jgk citer, tp da tak dan nk join segmen kak liza,, ;)hihi

Cik Anis said...

sayang mak!!!! bagus2, masih ingat kenangan dengan mak :)

manueng said...

cantekk:

laaa....join je...aritu kite pun tlewat, tp kak liza terima je...sbb ni bukan contest pun...hehe;)

p/s: jasa mak ayah kite ni kalo nak dicerita mmg byk:)

manueng said...

cik anis:

hehe...mesti la ingat...tp yg time kecik2 sgt tu mmg xdpt nak ingat la...huhu

manueng said...

kak liza:

time kaseh kak liza...ade aje review dia eh...hehe ;)

Liza @ Adzriel AB said...

cantekk pegi blog kak liza tak tinggal link. nasib baik ada jejak kat sini. ada segmen 4 pulak. saja seronok2 intai blog orang..ha..ha..

zati embong said...

jat plg tersentuh dgn pengorbanan nenek dan arwah atuk jaga kitorg cucu2 diorg nih

xpenah sekali pn marah.sgt2 syg kitorg yg degil ni.

manueng said...

zati:

haaa...ape lg...wat la satu entry cite pasal ni...share sket ngan reader :)

naziismyname said...

syg mak gak =)

manueng said...

nazihah:

huh...sibuk je ko~ =p

siti norlaili yusof said...

besar erti citer ni..mmg kasih ibu blh buat apa saja untuk anknya,walaupun seberat mana pun ank tu,bila dlm sesuatu keadaan..kudratnya mampu atasi semua tu. haish,emo plak ummi khadijah ni..

manueng said...

kak norlaili:

btul tu...akak dah jd ibu...so akak mesti lg tau pasal benda ni bbanding sy...hehe:)

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...