klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Monday, March 28, 2011

berat ke blog aku ni?

Salam wahai pembaca.
Tadi aku blogwalking kat blog Sitinurfaeezah Official Blogspot dan baca entry pasal berat blog.
Dia bagi link untuk check berat blog kita.
So aku pun try la. 
Ni resultnya...


Korang boleh check berat blog korang kat SINI

Memandangkan sekarang ni aku kat UK, so aku tak tau la lembap ke tak page aku ni loading time pembaca kat Malaysia singgah blog aku. Kat sini internet cemerlang, di mana aku belum marah-marah sebab internet lembap lagi. Tak macam time guna streamyx kat rumah mak ayah aku. Panas je hati.

So, dear readers, amacam?
Berat tak blog ni?
Lembap tak dia loading?
Aku akan amek tindakan berdasarkan respon korang.
Kalau berat, akan ku ringankan.
Kalau ok je, boleh la tambah dumbbell.
Lalala` =p


p/s: sambung bw


34 comments:

3p4h said...

So far ak rasa ringan je blog ko... Nk test blog ak lak la nnt. Rsa cam brt je blog aku. Xtau la kalo org oversea rs ringan je...hehee

Nour Akmal said...

tak berat sgt la..ok je tu loading..=)

manueng said...

epah: blog ko pun ok je pd aku... even time kat malaysia pun aku rase ok je...ini kan plak time kat sini kan...hehe;)

manueng said...

nour akmal: owh...ok la gitu...hehe...tq 4 ur response=)

zati embong said...

hihi.ringan!haha

salam kenal dr jat O.o

Cik Nani said...

so far sekali click tunggu 4 5 saat dah full loading =)

Mimie said...

aku dah try menda ni lepas ko promot.ternyata blog aku lebih ringan dr blog ko.aku rasa blog ko ringan jek sbb ak loading page ko cepat jekk.

manueng said...

jat: hehe...salam pkenalan:)

manueng said...

cik nani: mmm...ok la tu kot... xde la lama sgt...tq 4 responding...hehe;)

manueng said...

mimie: eh? ko nye barpe berat? ok la kalo gitu...xyah la aku buang benda2 kat blog nih...huhu;)

Adzriel AB said...

beratnya... akak pakai streamyx, ok je.

sinzzfaiza ismail said...

alamak! Siti Nurfaeezah .. sebbek bukan siti norfaizah ":D ngee

Nono Fara said...

Tak berat. OK je. :)

mas saari said...

ok..senang je loading!
blog akak camne pulak? senang tak loading kalau datang..

Kembali Senyum said...

blog ni cepat je lah. kalo kat Malaysia lah. hee. simple pun simple,

manueng said...

Kak Adzriel: berat? waa...akak la yg first kate berat...tp pastu kate ok pulak...cane tu?

manueng said...

sinzzfaiza: siti nurfaeezah tu budak lg...yg siti norfaizah tu dah beso pjg...hehe;)

manueng said...

nono: baek....tq for ur response :)

manueng said...

kak mas: hehe...tq bg respon... blog akak ok je sy masuk...tp xtau la kalo guna streamyx ok ke x...sbb sy kat uk ni...tenet laju...so mmg ok je la...mmm

manueng said...

kembali senyum: hehe...ok la kalo gitu...tq 4 ur response yek :)

Mah@mahu said...

boleh timbangkan blog heheh tak pernah timbang pun hehehehe

manueng said...

mah@mahu: bleh je...huhu...guna link kat entri ni hah

Adinda Amy Sensei said...

blog ni tak berat..tp tuannye je yang berat..kkekkekeke..

_be yourself_ said...

ringan je sbb selalu singgah sini and tk seberat blog-blog lain lahh :)

manueng said...

kak amy: yeke? alamak...tpakse la jogging gini...huhu=p

manueng said...

beyourself: hehe...ok la kalau gitu...tq 4 ur response...tq gak sbb slalu singgah sini =)

Rafidah said...

faiz - ok je .. bukak smooth je. akak tension skit kalo bukak blog yang ada lagu lagu dan banyak slide show gamba dorang. haa tu berat skit. ada tu yang buat online radio lagi. tu lagi la sampai jem komputer huh!

uncle said...

tiada msalah dari segi loding disini..uncle klik laju jer...

Inspirationalefeks said...

wah kat uk!hahha i like . tp kan bro, website Speed Test ni guna formula untuk dapatkan average speed per KB jadi speed internet tak ada efek kot :) .. hehehe

manueng said...

kak fidah: tu la...walopun smooth je, kalo sy pergi blog yg ade lagu2 sy silentkan headfon sy ni...sbb sy slalu bukak 3-4 blog skali gus...so xde la dgr mcm2 lagu campur2...hehe;)

tq for d feedback;)

manueng said...

uncle: hehe...ok...terima kasih bg feedback ;)

manueng said...

inspirationalefeks: owh...yeke? aku mmg xtau pape pasal nih...noob gile...huhu=p

hanisa sabrina said...

eh , tak lembab pun buka blog ni.

tapikan ,hanisa punya 64 kb tak silap la.

tapi mcm lembab je nak buka . .

manueng said...

sabrina: uish...lg la ringan... lembap sbb tenet prob la tu kot...

p/s: asyik2 salahkan tenet...ye la...kite customer...customer is always right kan...hehe;)

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...