klik klak kluk

klik jangan tak klik

Followers

Monday, March 14, 2011

SEGMEN: BEN ASHAARI SOAL CINTA

Salam. Ok, tadi dah join segmen kat blog Jejariruncing. Sekarang aku nak join segmen encik Ben pulak. Kali ni segmennya bertajuk...

BEN ASHAARI SOAL CINTA


Sila klik gambar ni kalau nak pergi ke entry segmen tuan penganjur ni.


Baiklah. Masa menjawab soalan.


Wanita bagaimanakah yang menjadi pilihan hati anda?

Wanita yang sedap mata aku ni pandang dan menyenangkan hati. Dia boleh jadi kawan, teman, kekasih dan isteri aku sepanjang masa.


Definasi keseksian seseorang wanita bagi anda...

Kalau seorang perempuan tu boleh buat lelaki tergoda maknanya dia seksi la agaknya kot. Tapi kalau dari segi fizikal, secara peribadi, aku rase bahu dan leher perempuan adalah bahagian yang paling seksi.


Apakah maksud PENGORBANAN CINTA bagi anda?

Berkorban demi mempertahankan hubungan cinta. Mungkin.


Perlukah pasangan anda berkorban apa saja demi membuktikan cintanya pada anda?

Tak perlu. Sebab kalau aku mintak dia korbankan apa saja untuk buktikan cinta dia, maknanya aku dah insult dia. Seolah-olah aku tak percaya pada dia. Kepercayaan tu penting. Aku percaya pada pasangan aku :)


Jika keluarga pasangan anda tidak mahu menerima anda sebagai menantu mereka , apakah yang akan anda lakukan ?

Terjun bangunan. Haha. Takde la. Aku akan cuba yakinkan diorang. Tunjukkan kematangan dan kesungguhan. Lagipun, kalau ikut agama, seeloknya mak ayah terima pilihan anak. Of course la kalau lelaki tu baik. Tapi kalau lelaki tu baik, tapi gaji tak besar, mak ayah jangan la menentang pilihan anak perempuan diorang. Kang boleh menjurus kepada benda yang tak baik pulak kang.


Berapa kalikah anda putus cinta? Kenapa?

Sekali. Memanjang dia tak layan aku. Last-last dia dump aku. Dia kata sebab dia rase tak padan. Sebab aku ade degree, dia just sijil je. Alasan la tu. Huhu.


Pada pendapat anda , lelaki atau perempuankah yang mudah berlaku curang? Secara umum ... kenapa?

Mengikut pemerhatian terhadap kenalan terdekat, kalau melibatkan pasangan suami isteri, suami lebih mudah curang. Tapi kalau melibatkan pasangan bercinta, perempuan lebih mudah curang.Tapi ni just berdasarkan aku punye observation terhadap kenalan yang dekat dengan aku je la. Secara umumnya aku tak sure. Maybe sama naik je kot. huhu.


Apakah anda seorang yang mudah cemburu?

Agak la. Huhu~ =p



p/s: dah solat subuh...mari masuk tidur...krohh3~



34 comments:

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen ben ashaari soal cinta;)

soal apisv2

sekamar rindu said...

salam..

semua mahukan yg terbaik..kan?

cha'a said...

ehehehehehhe~~
kak ana bce x ni agak2?
ritu mkn kejaaaaap je ngn kak ana (mkn kt meja kak ana to be exact).
p2 kacau2 la dy.. tnye dy ble nk g uk sume.. hehehe :P
sian dy.. malu2 jd. haha~

solo molo said...

macam-macam japawan ada...
ser0nok baca...


salam ziarah dari segmen soal hati En Ben...

Dekcik said...

jom kite bertukar pendapat =)
dari blog abg ben

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

Fuuyooh said...

salam kenal.. dtg dr blog abg ben.. macam2 pendapat..hehe

Nadhirah-chan said...

waaaa bagus , percaya pada pasangan . susah nak cari yang betul2 boleh percaya pada kita huhu ^^

manueng said...

apisV2: time kaseh dtg melawat=)

manueng said...

SR: yup...semua nakkan yg terbaik...moga Allah berikan yg terbaik utk kite semua...amin~ =)

manueng said...

cha'a:

amboi...pjg ehehe dia tuh...huhu=p

ntah la...dia tu jarang online...kalo online pun kejap2 je...so maybe dia x bace la kot... tp kalo dia bace lg baek...hehe;)

p/s: dia mkn sorg2 ke?huhu

manueng said...

solo molo: hehe...time kaseh dtg ziarah =)

manueng said...

dekcik: jom2...hehe;)

manueng said...

fuuyoh: terima kaseh dtg melawat :)

manueng said...

nadirah: takde la...seeloknye kene ade sikit rase curiga pada pasangan...tp xpayah la kot sampai nak suruh buktikan cinta...huhu;)

kira kekuri said...

salam,kunjung mengunjung dari segmen BA :)

yaya said...

a,a laa. perasan jugak. sume orang nak yang the best. termasukla yaya ! hehe

manueng said...

kira: time kaseh dtg melawat =)

manueng said...

yaya: semoga kite semua dpt yg tbaik=)

cha'a said...

hehheehhe.. mstilah pnjng~
seronok tgk kak ana tersipu2. x penah tgk dy cmtu :PP

dy mkn ngn kwn dy.. lpas dy abes, org duk meja dy. smpatla bual2 sket :)

manueng said...

cha'a: aiseh...tingin la plak nak tgk dia gitu...huhu;)

Fuuyooh said...

selamat pagi : jom baca

http://fuyohblog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-tuhan-trafik.html

mas.saari said...

singgah dari segmen BA
salam perkenalan

macam2 pendapat tentang cinta
jom baca pendapat saya jugak!
http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

cik bahulu oren said...

suka yg pasal kepercayaan tu
klo xde rasa percaya,hbgn oleh goyah..

manueng said...

fuuyooh: slamat pagi=)

manueng said...

maas: salam perkenalan...time kaseh singgah sini :)

manueng said...

CBO: hehe...tu la pasal...tp sket curiga tetap perlu ade...byk yg percaya pasangan 100%, rupenye pasangan main kayu 3...so kene berpada-pada gak la percaya pun...hehe:)

Diari-Selebriti-Mama said...

slmt bknalan.
singgah dari segmen BA.
n terus follow kamu faiz^^

takpe patah tumbuh hilang berganti

jom baca pendapat kls pula

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

manueng said...

DSM:

terima kaseh singgah n slamat bkenalan=)

naziismyname said...

waaa~~~i loike...k.ana kene bace ni...hehehe...
hr 2 borak ngan pdin dlm phone pastu dia tny ko blk nnt nk trus kawen ke???

manueng said...

nazihah: aik? ape pasal korg duk msg2 plak ni?huhu....

mmm...pasal soklan dia tu...kalo ikut ati mmg la nak cpt2...lgpun x elok lambat2kn...tp duit aku sume dah abes g kursus ni...so kene la cari keje cepat2...then bleh la mintak mak ayah masuk minang kak ana ko...camtu la plannye...amin~

Adzriel AB said...

jgn terjun ye..

manueng said...

Adzriel: aish...xde la sampai hilang akal gitu...i'A tak...hehe

Adzriel AB said...

he..he.. dlm mimpi je. apa2 pun dapatkan restu mak ayah. mak ayah itu je yg ada, bini boleh cari. opss..

manueng said...

kak adzriel: amboi...senang nye...hehe=p tp mmg btul la perlukan restu mak ayah...alhamdulillah, mak ayah sy x cerewet...hehe ;)

Anda juga mungkin berminat untuk membaca entry ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...